ESCAPE ROOM NEDERLAND


Escape Room Nederland

Een escape room in Nederland is voor een deel een spel en voor een deel een teambuilding oefening. Overal ter wereld is de populariteit van escape rooms enorm gestegen.

“Zie hieronder de mogelijkheden om een kamer te reserveren.

De eerste escape room werd in 2006 geopend in California in de Verenigde Staten. Midden in Silicon Valley werd de eerste kamer geopend. In het hart van de computer technologie werd een nieuw spelvorm geïntroduceerd wat geheel low-tech was uitgevoerd en een ongekende populariteit zou gaan genieten.
Deze eerste kamer was geïnspireerd op de boeken van Agatha Christie. In deze boeken speelt het allemaal om suspense en het ontrafelen van mysteries.
Toch duurde het nog een paar jaar voordat het buiten California aandacht trok en ergens anders kamers werden geopend. Sindsdien is het aantal escape rooms explosief gegroeid en naar schatting zijn er inmiddels meer dan 2800 kamers over de hele wereld. Meer dan 367 staan geregistreerd in het land van oorsprong, maar dit kunnen er nog veel meer zijn.


escape room nijmegen

escape room

THE SECRET AGENT ROOM

escape room Nijmegen

escape room

MUSEUM ROBBERY

escape room Nijmegen

escape room

THE HIDDEN DNA

escape room nijmegen

escape room

POLTERGEIST


Escape Rooms Nederland

Toch duurde het heel lang voordat de populariteit van escape rooms naar Nederland overwaaide. Overal in Europa waren al escape rooms gerealiseerd en vooral Bulgarije bleek een belangrijke rol hierin te spelen, voordat de eerste in Nederland een feit werd.
Dat gebeurde pas in 2014 en de eerste kamer opende in de provincie Utrecht.
Inmiddels zijn er ruim 289 escape rooms in Nederland en elke maand komen er nog nieuwe kamers bij. In veel andere plaatsen zijn er escape rooms bijgekomen. Zoals het nu is, is Nederland nog lang niet uitgespeeld.

De kamers in Nijmegen

Dat de populariteit gestegen is, is duidelijk te merken. Om een escape room aan te treffen in een grote stad is tegenwoordig heel normaal. In Nijmegen is Mission Escape de organisatie met de meeste kamers. Volgens veel recensies en vergelijking sites komt de Escape Room Nijmegen van Mission Escape als beste van Nijmegen uit de bus. Landelijk zit Mission Escape in de top 50.

Spelers worden gestimuleerd om out of the box te denken en creatief naar oplossingen te zoeken of puzzels op te lossen. Zo ontstaat er een hoop dynamiek die een realiteit creëert wat je laat ontsnappen aan de wereld buiten de kamer.

Vaak worden de spelers op het verkeerde been gezet door de elementen in de kamer. Zo is het regelmatig noodzakelijk om hulp van de spelbegeleider te krijgen om voortgang in de kamer te kunnen maken.


escape room nijmegen