Skip to content Skip to footer

Escape Rooms in Amsterdam

In de levendige en historische stad Amsterdam vind je enkele van de meest intrigerende, slim ontworpen en absoluut spannende escape rooms ter wereld. Of je nu een doorgewinterde puzzelaar bent, op zoek bent naar een uniek uitje met vrienden of familie, of een teambuildingsactiviteit wilt organiseren, er is een escape room die perfect aansluit bij jouw behoeften en smaak.

Van het ontcijferen van de geheimen van een mysterieuze professor tot het overleven van een gruwelijke 17e-eeuwse plaag, van het stelen van een object uit een beveiligde kluis tot het redden van de wereld door een tijdmachine te bouwen – de escape rooms in Amsterdam zijn ontworpen om je hersens te prikkelen, je adrenaline te laten stromen en je een onvergetelijke ervaring te bieden.

In dit overzicht presenteren we enkele van de beste escape rooms die Amsterdam te bieden heeft. Elke escape room heeft zijn eigen unieke sfeer, verhaallijn, en set van uitdagingen. Lees verder om meer te weten te komen over wat elke escape room uniek maakt en om de perfecte escape room voor jouw volgende avontuur te kiezen.

Locked

Bij Locked in Amsterdam staan twee escape rooms voor je klaar, beide met een verbluffend verhaal dat meesterlijk is gecreëerd. In de eerste kamer, “The Submarine”, volg je de sporen van de journalist Hugo Laanen die een mysterieuze Russische onderzeeër op het spoor is. Als Hugo plotseling verdwijnt, is het aan jou om hem te vinden en het mysterie op te lossen. De tweede kamer, “The Liebermann Conspiracy”, roept je hulp in om de onverschrokken journalist Hugo te helpen bij zijn onderzoek naar de machtige Liebermann-groep.

Het aantal spelers voor beide kamers varieert van 2 tot 6 en de geschatte speeltijd is 90 minuten. Website: https://lockedamsterdam.nl/

Locked Amsterdam logo

Sherlocked

Sherlocked, gelegen in het historische Beurs van Berlage-gebouw, biedt twee meeslepende escape rooms aan. De eerste, “The Architect”, vraagt je om het mysterie te ontrafelen van het kantoor van de Nederlandse architect H.P. Berlage, een lid van de Society of the Crossed Keys. In de tweede kamer, “The Vault”, plan je een overval om een mysterieus object te bereiken.

Beide kamers zijn ontworpen voor 2 tot 6 spelers, en de geschatte speeltijd varieert van 60 tot 80 minuten. Website: https://www.sherlocked.nl/

Questomatica

Als je ooit hebt gedroomd van het betreden van een videogame in het echte leven, dan zijn de escape rooms van Questomatica iets voor jou. Met behulp van licht en technologie combineert Questomatica niet-digitale en virtuele realiteit in echte game-ervaringen. Ze hebben twee kamers: “Arcade Invasion”, waar je de wereld van de jaren 90 arcade games betreedt, en “Wake Up!”, waar je de droomwereld van Matilda betreedt.

Beide kamers zijn geschikt voor 2 tot 6 spelers en de geschatte speeltijd is 60 minuten. Website: https://questomatica.nl/

Logic Locks

Logic Locks biedt twee prijswinnende ervaringen aan. De eerste kamer, “The Amsterdam Catacombs”, is een avontuur dat je diep in de catacomben van de historische Posthoornkerk leidt. De tweede kamer, “The Secrets of Eliza’s Heart”, is een charmant escape room avontuur dat je vraagt om het mysterie van de verdwijning van Elizabeth Lionheart te ontrafelen.

De spelersaantallen variëren van 2 tot 6 voor “The Amsterdam Catacombs” en 2 tot 7 voor “The Secrets of Eliza’s Heart”. De geschatte speeltijd is 90 minuten voor “The Amsterdam Catacombs” en 60 minuten voor “The Secrets of Eliza’s Heart”. Website: https://www.logiclocks.com/

Xitroom

Xitroom Escape Game in Amsterdam biedt een spannende spelervaring met in totaal vijf kamers, waarvan drie “Professor X” kamers en twee “Madam X” kamers. In de escape room van Professor X kom je terecht in de oude werkkamer van deze vreemde, maar briljante man. De escape room Madam X is van de oudste zus van de professor, Madam X.

De kamers zijn geschikt voor twee tot maximaal acht personen en er zijn ook mogelijkheden voor grote groepen met meer dan 80 personen. Website: https://www.xitroom.com/

Xitroom Amsterdam

Na het verkennen van dit breed scala aan spannende en uitdagende escape rooms in Amsterdam, is het duidelijk dat de stad een ongeëvenaard aanbod heeft voor zowel ervaren “escapers” als nieuwkomers.