Skip to content Skip to footer

Ontsnap aan de verveling met escape bordspellen!

Ontsnap aan de verveling met escape bordspellen!

Ben jij ook wel eens toe aan iets anders dan een avondje voor de televisie hangen? Dan zijn escape bordspellen misschien wel iets voor jou! Deze spellen worden steeds populairder en dat is niet voor niks. In dit artikel lees je waarom escape bordspellen zo leuk zijn en waarom jij dit ook eens moet proberen!

Waarom escape bordspellen?

Escape bordspellen zijn spannende spellen waarbij je samen met vrienden of familie moet proberen te ontsnappen uit een kamer of situatie. Dit kan bijvoorbeeld een escape room zijn, maar ook een spionnenbasis of gevangenis. Het doel van het spel is altijd om binnen een bepaalde tijd alle puzzels en raadsels op te lossen en zo de uitgang te vinden.

Een groot voordeel van escape bordspellen is dat je even helemaal weg bent van je telefoon of computer. In een wereld waarin we constant online zijn, is het fijn om even offline te gaan en je te focussen op iets anders. Daarnaast is het natuurlijk gewoon hartstikke gezellig om samen met vrienden of familie een avondje te puzzelen!

exit bordspel

Speel met vrienden of familie

Het leuke aan escape bordspellen is dat je deze spellen samen speelt. Vaak zijn deze spellen geschikt voor groepen van 2 tot 6 personen. Samen puzzelen en nadenken over oplossingen is niet alleen leuk, het zorgt ook voor een hechte band tussen de spelers. Daarnaast is het een goede manier om quality time door te brengen met vrienden of familie.

Ontdek nieuwe werelden

Een ander voordeel van escape bordspellen is dat je nieuwe werelden ontdekt. Elk spel heeft een ander thema en een andere setting. Zo kun je bijvoorbeeld in een magisch bos terechtkomen, maar ook in een verlaten mijn of een spookhuis. Het is een leuke manier om je fantasie de vrije loop te laten en je te laten meeslepen in een andere wereld.

Verbeter je probleemoplossend vermogen

Escape bordspellen zijn niet alleen leuk, ze zijn ook nog eens goed voor je brein. Bij deze spellen moet je namelijk goed nadenken over oplossingen en strategieën. Door dit te doen verbeter je je probleemoplossend vermogen en leer je om creatief te denken. Daarnaast zorgen deze spellen vaak voor een uitdaging, wat goed is voor je mentale gezondheid.

Geschikt voor alle leeftijden

Een groot voordeel van escape bordspellen is dat deze spellen geschikt zijn voor alle leeftijden. Zo zijn er spellen voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook spellen voor volwassenen. Het is een leuke manier om samen met het hele gezin een avondje door te brengen. Daarnaast zijn deze spellen ook leuk voor vriendengroepen, studenten of collega’s.

Diverse thema’s en moeilijkheidsgraden

Escape bordspellen zijn er in diverse thema’s en moeilijkheidsgraden. Zo zijn er spellen voor beginners, maar ook spellen voor ervaren spelers. Daarnaast zijn er thema’s voor elk wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een spel met een historisch thema, een sciencefiction thema of een fantasy thema. Hierdoor is er voor iedereen wel een escape bordspel dat bij hem of haar past.

Kies jouw favoriete escape bordspel

Er zijn ontzettend veel escape bordspellen op de markt. Hieronder hebben we een aantal populaire spellen voor je op een rijtje gezet:

Crime at Home doos en inhoud
Crime at Home doos en inhoud
  • Exit: Dit is een populaire serie van spellen waarbij je moet proberen te ontsnappen uit een kamer of situatie. De spellen hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad en zijn geschikt voor groepen van 1 tot 6 personen. Exit is een spel van uitgeven Thames & Kosmos. thamesandkosmos.com
  • Crime at Home: Dit is een nieuwe speler op de markt. Bij hun spellen moet je niet uit een kamer ontsnappen maar een misdaad oplossen. Crime at Home is bekend uit Spanje waar ze onder de naam Crimen en Casa spellen uitbrengen. Binnenkort brengen ze hun eerste internationale spel uit. www.crimeathome.com
  • Escape the Room: Dit is een serie van spellen waarbij je moet proberen te ontsnappen uit een kamer. De spellen zijn vrij moeilijk en geschikt voor ervaren spelers. escaperoomthegame.com
  • Unlock!: Dit is een serie van spellen waarbij je moet proberen te ontsnappen uit een kamer of situatie. De spellen hebben verschillende moeilijkheidsgraden en zijn geschikt voor groepen van 2 tot 6 personen.
  • Escape Tales: Dit is een serie van spellen waarbij je moet proberen te ontsnappen uit een situatie. De spellen hebben een hoog niveau van moeilijkheid en zijn geschikt voor ervaren spelers.
  • De Verloren Pyramide: Dit is een escape bordspel voor kinderen vanaf 8 jaar. Bij dit spel moeten kinderen samenwerken om te ontsnappen uit een piramide. Het spel is geschikt voor groepen van 2 tot 4 personen.

Conclusie

Escape bordspellen zijn hartstikke leuk en een goede manier om even offline te gaan en quality time door te brengen met vrienden of familie. Daarnaast verbeter je je brein door te werken aan je probleemoplossend vermogen. Door de diverse thema’s en moeilijkheidsgraden is er voor iedereen wel een escape bordspel dat bij hem of haar past. Probeer het eens uit en ontdek nieuwe werelden!