WAT IS EEN ESCAPE ROOM


Wat is een escape room?

De eerste escape room die gebouwd werd, was: ‘Origin’ in Sillicon Valley (US). De mysteries en uitdagingen die het spel inspireerde waren gebaseerd op het werk van Agatha Christie. Al snel werd het een populaire toeristen attractie. Het verspreidde over de wereld waaronder Europa en Azië.

“Zie hieronder de mogelijkheden om een kamer te reserveren.

Het spelen van een escape room is nog niet zo lang bekend in Nederland. Het is een fysieke avontuurlijk spel waarbij mensen, samen met andere deelnemers worden opgesloten en een bepaalde tijd hebben om eruit te komen.

De escape rooms van Mission Escape hebben een tijdslimiet van 60 minuten. Stap de kamer binnen waar realiteit en fantasie vermengen. Je hoort hoe de deur achter je in het slot valt en dan is het spel begonnen. Opgesloten in een van de kamers heb je een uur om te ontsnappen.

Bij elke seconde die voorbij gaat, stijgt de spanning en het plezier.
Spelers van een escape room moeten aandachtig opletten en al hun analytische vaardigheden gebruiken om de kamer te ontsnappen. Er zijn codes om te ontdekken en voorwerpen te vinden. Alleen op deze manier is de oplossing te ontrafelen die de deur opent naar de vrijheid.
Het klinkt haast te eenvoudig… of is er meer?


escape room nijmegen

escape room

THE SECRET AGENT ROOM

escape room Nijmegen

escape room

MUSEUM ROBBERY

escape room Nijmegen

escape room

THE LABORATORY OF DR. LEV PASTED

escape room nijmegen

escape room

POLTERGEIST


Wie kan er een escape room spelen?

Eigenlijk kan een escape room met iedereen gespeeld worden. Er wordt natuurlijk veelal gespeeld met vrienden en familie. Ook kan het met collega’s gespeeld worden als bedrijfsuitje. Een prima manier om aan teambuilding te doen.

Zodra een team gevormd is, kan een van de vier kamers gereserveerd worden. Het team wordt hier in opgesloten en heeft een tijdslimiet om uit de kamer te ontsnappen.

Alle kamers zijn gemaakt voor een bepaalde groepsgrootte, namelijk voor groepen van minimaal 2 personen en maximaal 8 personen. De ervaring leert echter dat de escape rooms het leukst zijn om te spelen voor groepen tussen de 4 en 6 personen.

Wanneer er groepen groter zijn dan dit aantal, kunnen deze gesplitst worden in twee groepen. Afhankelijk van de reservering en beschikbaarheid kunnen groepen tegelijk een kamer spelen of de groepen spelen achter elkaar een escape room.

De escape room is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar. Onder begeleiding van een volwassene kunnen jongeren boven 12 jaar ook deelnemen. Escape rooms kunnen niet geboekt worden als kinderfeestje.

In de omgeving hoeven wachtende teams zich natuurlijk niet te vervelen. Zowel Café de Opera, Café de Deut en Freddy’s liggen op loopafstand. Dit zijn allemaal sfeervolle settings waar men een drankje n een hapje kan nuttigen. Op deze locaties worden ook verschillende arrangementen aangeboden die het spelplezier kunnen vergroten.

Raak niet in paniek

Een escape room is bedoeld als spannende ervaring. De aandacht ligt bij het hebben van plezier en het is ook deze spanning waar de meeste mensen enthousiast van worden. Er is nergens om bang over te zijn. Er zijn spelers geweest die naar eigen zeggen claustrofobisch waren en nergens last van hebben gehad. Er wordt alleen geprobeerd mensen een leuke tijd te bezorgen!
 


escape room nijmegen